به گزارش مگاسیویل، نبشیکشی نیروهای واردشده به دیوارها را به سازه ساختمان و سپس زمین منتقل کرده و از این طریق استحکام ساختمان را افزایش میدهد. رعایت نکات نبشیکشی در یک پروژه ساختمانی از مهمترین وظایف مهندس عمران و ناظر ساختمان به شمار میرود و جزئیات مربوط به نبشیکشی باید قبل از شروع ساخت در نقشههای اجرایی ساختمان ذکر شود.
در این نقشهها محل اتصال دقیق این اجزاء به دیوار، سقف و کف مشخص میشود. در این صورت ورقهای پلیت به ستونها نصب میشوند تا اتصال آنها به سازههای اطراف از طریق جوشکاری انجام گیرد. در ادامه با انواع نبشیها، نحوه اجرای نبشیکشی، ضوابط آن و نبشیکشی نما بیشتر آشنا خواهید شد.انواع نبشیها نبشیها مقاطع فلزی هستند که معمولاً بهصورت L تولید میگردند.
در حالت کلی نبشیها را در انواع زیر دستهبندی میکنند: * نبشی پرسی * نبشی فابریک * نبشی بال مساوی * نبشی بال نامساوی * نبشی لقمهای * نبشی اسپیرال بر اساس نظر طراح، میتوان از هریک از این نبشیها برای مقاومسازی دیوارها استفاده کرد؛ اما به خاطر داشته باشید که در اجرای هریک از آنها علاوه بر رعایت ضوابط کلی، ممکن است شرایط خاصی هم وجود داشته باشد.
چگونگی اجرای نبشیکشی در دیوار معمولاً نبشیها در اندازههای ۶ و ۱۲ متری تولید می شوند؛ اما استفاده از نبشی ۶ متری در پروژههای ساخت و ساز به علت سهولت در اجرا رواج بیشتری دارد. نبشیکشی در واقع از روشهای اجرای وال پست است که نسبت به روشهای دیگر(قوطی و ناودانی) کاربرد بیشتری دارد و قطعا یک مدیر پروژه از اهمیت آن آگاه است.
نبشیکشی در دیوارهای آجری به ۲ روش انجام میشود: در روش اول قبل از بتنریزی ستونها، صفحات فلزی یا پلیتهایی را در داخل ستون ها تعبیه کرده و سپس نبشیها را به این صفحات جوش میدهند. در این روش دیوارها یکپارچگی خود را با سازه حفظ خواهند کرد. در روش دوم از یک تفنگ مخصوص (میخ و چاشنی) برای میخکوب کردن نبشیها به ستونها و دیگر اجزای ساختمان استفاده میشود. میتوان از تسمه هم بهجای تفنگهای میخکوب برای اتصالات نبشی استفاده کرد.